Een salade is geweldig om de heerlijkste ingrediënten met elkaar te combineren. En natuurlijk dé manier om lekker veel groenten te eten. Maar met wat bonen erbij, maak je er ook gewoon een volwaardige maaltijd van. Royaal kruiden en royaal bonen. Zo maak je deze peulvruchtensalade met manchego
Ingrediënten
hoofdgerecht (4 personen), bereiden ± 20 min
2 el olijfolie
300 g sperziebonen, schoongemaakt
350 g sojabonen (koelvers)
235 g kikkererwten (uit blik of pot, uitgelekt)
1 rode ui, in halve ringen
1 teen knoflook, geperst
½ tl gerookt paprikapoeder
1 el PX sherryazijn*
5 el extra vierge olijfolie
handvol fijngesneden verse kruiden
(dille, koriander, bieslook)
200 g manchego*, in puntjes
voor erbij 1 knapperig desemstokbrood
Bereiding
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de sperziebonen in de hete olie in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de sojabonen, kikkererwten en rode ui. Klop een dressing van de knoflook, het paprikapoeder, de sherry-azijn en olijfolie. Meng de dressing met de sperziebonen door de salade. Schep de kruiden door de salade en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de manchego over de salade en serveer met het stokbrood.
* PX staat voor Pedro Ximénez, een druivenras waarvan PX sherry wordt gemaakt. Deze zoete sherry smaakt heerlijk naar rozijnen. De azijn die van deze sherry is gemaakt, smaakt ook zoeter en is vol en rijk van smaak. Fantastisch in combinatie met de manchego (Spaanse schapenkaas).
Zin in meer?
In Zin 8 staan nog meer heerlijke, zomerse recepten. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online. Of vindt honderden recepten, tips, weetjes en adressen op deliciousmagazine.nl
Recept, styling & bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. bewerking: Trudelies Schouten