Een salade is geweldig om de heerlijkste ingrediënten met elkaar te combineren. En natuurlijk dé manier om lekker veel groenten te eten. Deze salade is zo vrolijk qua kleur! Zurige frambozen, romige mozzarella en groene asperges vormen een geweldige drie-eenheid. Zo maak je deze tuinsalade met mozzarella asperges & frambozendressing
Ingrediënten
voorgerecht (4 personen), bereiden ± 15 min
1 teen knoflook
125 g verse frambozen
1 el rodewijnazijn
4 el extra vierge olijfolie
8 groene asperges
150 g garden lettuce* (eikenblad, rucola, veldsla, lollo rosso en romaine)
6 el kervel, grof geplukt
1 bol buffelmozzarella
Bereiding
Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in de vijzel. Voeg een derde van de frambozen toe en stamp fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom. Snijd het onderste harde stukje van de asperges en schil ze. Snijd ze in schuine plakjes van ½ cm dikte. Schep de asperges, sla en helft van de kervel om met de helft van de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in reepjes en leg op de salade. Schep de rest van de dressing en kervel erover.
* Tuinsalade is een mengsel van jonge slablaadjes. Of neem een ander mengsel.
Zin in meer?
In Zin 8 staan nog meer heerlijke, zomerse recepten. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online. Of vindt honderden recepten, tips, weetjes en adressen op deliciousmagazine.nl
Recept: Yolanda van der Jagt. fotografie: Eric van Lokven. styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. productie: Trudelies Schouten