Na het leven in een verzorgingshuis met het rebellenclubje Omanido, stort Hendrik Groen zich op het verschijnsel volkstuin. En dat zorgt ook voor de nodige grappige situaties…
Rust en vreugd
In de nieuwe roman Rust en Vreugd vindt Emma Quaadvliegh na het overlijden van haar man een vergeten inschrijving terug voor een tuinhuisje op het complex Rust en Vreugd. Ze komt inmiddels in aanmerking voor een tuinhuisje en slaat toe. Dat ze geen verstand heeft van tuinieren maakt gelukkig niet veel uit, want aardige buren bieden direct hun hulp aan. Als de voorzitter van de vereniging haar wijst op de regels met betrekking tot de hoogte van de heg, het bestrijden van het onkruid en de verplichte algemeen onderhoudsbeurten voelt Emma narigheid. En al snel blijkt dat het tussen de tuinders in het prachtige groene paradijs er niet altijd even vredelievend aan toe gaat.
Leesfragment en win
In dit leesfragment maakt Emma kennis met tuinder Herman en de norse voorzitter Harm van Velsen: ‘Voor de tuintjes gelden natuurlijk wel regels, hè, anders wordt het een oerwoud waar je nog niet met een bijl doorheen komt.’
Smaakt dat naar meer? Wij geven 5 exemplaren weg. Winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.
Succesvolle Hendrik
Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem Hendrik Groen. Inmiddels weten we dat Peter de Smet de schrijver is die in zijn dagboeken het verzorgingshuis beschreef. De drie delen Pogingen iets van het leven te maken (2014), Zolang er leven is (2016) en Opgewekt naar de eindstreep (2020) werden allemaal bestsellers. En ook de tv- serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, met acteurs Kees Hulst en André van Duin in de hoofdrol werd een kijkcijfer hit.
lydia borst zegt
een spannend boek