Weet je nog? Dat de enige keer per jaar dat je uit eten ging, dat bij de Chinees was? Dat die om een of andere reden altijd werd afgekort tot Chin. Ind. Spec. Rest.? En dat je daar dan kon kiezen uit babi pangang, foe young hai en koe you loek? En dat je dan zo veel van ging eten dat je het gevoel had te ontploffen?
Klassieke Chinees verdwijnt
De plek van de ‘klassieke’ Chinees wordt razendsnel ingenomen door all you can eat sushi-restaurants, zogenaamde wereldrestaurants en niet te vergeten plekken waar ‘live’ wordt gewokt. Je zou er haast weer zin in krijgen in babi pangang met bami. Met sambal erbij én een kalender voor op de WC.
Voor wie het jammer vindt dat deze restaurants zijn verdwenen, kan het boek kopen van Mark van Wonderen, die de overgebleven restaurants op de meest wonderlijke plekken heeft gefotografeerd.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Maar we vonden er ook nog een paar op Instagram…
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Dit bericht bekijken op Instagram
Downtown #Marknesse. Mijn geboortedorp, 50 jaar later. #chinindspecrest
Klik hier om dit alsnog toe te laten
En je kunt nog steeds aan de foe young hai…
Klik hier om dit alsnog toe te laten