Volkswagen stopt met het produceren van de ‘Kever’. Het iconische automodel werd in de jaren dertig ontworpen door Ferdinand Porsche, de naamgever van het luxe automerk. Dit deed hij in opdracht van Adolf Hitler, die een ‘auto voor het volk’ wilde. Overigens kwam de productie pas na de Tweede Wereldoorlog echt op gang en ging de auto de hele wereld over. Het typische ronde model, met de motor achterin, maakte van de auto een echte publiekslieveling.
Iconisch
Zijn opvolger, The Beetle, bestaat ook al twintig jaar. Deze deed het in het begin ook erg goed. Maar nu klanten liever SUV’s rijden dan compacte auto’s, was deze ook op zijn retour. Toch is dit model ook iconisch, net als de 2CV, de Chevrolet Camaro en natuurlijk de Citroën DS.
De laatste Beetle zal van de band rollen in een fabriek in Mexico en in een Volkswagenmuseum in Mexico tentoongesteld worden. Daarvoor in de plaats gaat Volkswagen een SUV maken die geschikt is voor de Amerikaanse markt.
Karakteristieke motorgeluid
De oude ‘Kever’ had de hoofdrol in films (Herbie) en was ook symbool voor de flower power beweging. En in Nederland was het ook een populaire gezinsauto. In totaal zijn er 21 miljoen exemplaren geproduceerd, waarvan een deel nog rondrijdt als klassieke auto met zijn karakteristieke motorgeluid.
Sommige eigenaren zorgen zo goed voor hun kevers, dat ze er na jaren nog glanzend uitzien.
De nieuwe Beetle, met stippen verkleed als een echte kever.
Ook populair, de Beetle zonder dak
En hier eentje uit 1971, ook als cabrio.
Met bijpassend karretje
De motor zat achterin, voorin gingen de koffers.
De auto als filmster, Herbie
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Oké, en de kever ging ook weleens in de kreukels.