Dit heerlijke recept is in een half uurtje klaar!
Lekkere butter chicken met paksoi
Een echte ‘weekbreker’, deze variatie op een van de klassiekers uit de Indiase keuken. Geen kip, maar kipgehaktballetjes.
Butter chicken met paksoi
hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 30 min
Ingrediënten
300 g volkoren basmatirijst
300 g kipgehakt
3 el paneermeel
1 paksoi, witte stelen in reepjes, blad
80 ml boemboe voor butter chicken
500 g passata (gezeefde tomaten)
100 ml slagroom
250 g cherrytomaatjes
ook nodig: 2 el zonnebloemolie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met het paneermeel en zout en peper naar smaak. Rol van het gehakt balletjes. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de witte paksoistelen toe en bak 3 min. mee. Schep de boemboe erdoor en bak nog 1 min.
Schenk de gezeefde tomaten in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Voeg het groene paksoiblad, de slagroom en de cherrytomaatjes toe en stoof de curry afgedekt nog 10 min.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de butter chicken met paksoi erover.

Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. fotografie: Serge Philippi. bewerking: Trudelies Schouten
Bereiding