Nationale Modderdag gaat over vrij spelen in de natuur met water en zand. Maar spelen met modder is zeker niet alleen gezond voor kinderen. We delen 10 positieve effecten van modder op je huid en lichaam.
Moddertherapie
De oude Grieken wisten het al: modder is gezond. Modder werd in het Griekse Romeinse tijdperk niet alleen gebruikt voor schoonheidsverzorging, maar ook als een geneesmiddel. Toen wisten ze al dat modder gifstoffen verwijdert, wonden geneest en de huid regenereert. Niet voor niets dat veel wellnesscentra moddertherapie aanbieden. Modder bestaat namelijk voor een groot deel uit zwavel, ijzer, magnesium, kalium, bromide, jodium, silicium, selenium, calcium en zink. Stuk voor stuk mineralen die een positieve effect hebben op onze huid en het lichaam.
Een duik in je achtertuin
Voor je je onderdompelt in de modder, moet je wel weten wat je gebruikt. Er zijn namelijk verschillende soorten modder. Elke soort modder is anders en heeft zijn eigen eigenschappen. Het is dus belangrijk om je goed te verdiepen. Bovendien moet de modder voor gebruik worden gedroogd, verpulverd en gezeefd om alle soorten onzuiverheden zoals stenen en gras te verwijderen. Een duik in een modderpoel in je achtertuin is niet aan te raden, tenzij je lekker vies wil worden voor je plezier.
De voordelen van een modderbad
- Helpt bij het elimineren van toxines
- Houdt de huid tonisch en gehydrateerd
- Verwijdert dode huidcellen, waardoor het er helderder en zachter uitziet
- Verbetert de bloedcirculatie
- Stimuleert de productie van collageen in de huid
- Verbeterd met poriën, evenals rimpels en ouderdomsvlekken
- Versterkt het immuunsysteem
- Helpt bij problemen met gewrichten
- Vermindert stress