Beatlehaar? Riprasiebone? Zorb? Rarewoordenkenner Guus Middag weet precies wat ze betekenen. En heeft ze samen met nog 83 rare woorden speciaal voor de haastige lezer verzameld in een handig zakwoordenboekje. Even geestig als informatief. Én handig: hoef je zelf niet meer uit te vogelen wat de laatste inzichten en trends op het gebied van rare woorden zijn.
Leer & win
Overal zijn woorden. En daar zitten veel rare woorden tussen. Behangenees, honduree, vellenkip, ziektehelling. Guus Middag wil weten waar die rare woorden vandaan komen en wat ze betekenen voordat hij weer verder kan. Ga je ernaar op zoek, dan blijkt telkens weer dat er achter zo’n woord een hele wereld schuilgaat: vreemde herkomst, dichterlijk verzinsel, taaltic, woordspel, van alles – en ook veel misverstand. Matchboxrupsbandafdruk? Pigikitkrengenhuisjesconstructeur? Middag zoekt het graag uit en schrijft er met plezier over – korte stukjes in zijn bekende heldere en geestige stijl. Het Verklarend zakwoordenboekje van rare woorden is een boek voor de haastige lezer die onderweg van A tot Z snel even kennis wil nemen van de laatste inzichten en trends op het gebied van rare woorden. Spijker je kennis van rare woorden bij met dit leesfragment! Zin in meer? We geven 5 boeken weg. Winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.
Verklarend zakwoordenboekje van rare woorden (Van Oorschot, € 14,50)
Over de schrijver
Guus Middag (1959) is essayist, columnist en vertaler. In NRC Handelsblad schrijft hij vooral over poëzie. In het tijdschrift Onze Taal verzorgt hij rubrieken over de woorden die dichters gebruiken en over Nederlandse liedjes. Hij publiceerde kleine essays over poëzie, bedoeld voor een jong publiek, en een aantal essaybundels, waaronder Alles valt in stukken uiteen (1993), Het mooiste gedicht ter wereld (2005), en Rarewoordenboek. Van bereshit tot zeeajuin (2011). Nu is er dus het Verklarend zakwoordenboekje van rare woorden.
Sylvia. zegt
Hoe creatief!!!!