Met Pasen pakken wij graag uit met een mooi gedekte tafel. Ondanks de beperkingen, proberen we er toch gewoon een feestje van te maken. Met deze tips is jouw tafel op z’n paasbest.
1 Bij Pasen denken wij aan bloembollen, krokussen en narcissen. Ook op de paastafel mogen deze niet ontbreken. Stem je tafelversiering af op de kleur van je bloemen… of omgekeerd! Met de klassieke paascombinatie: wit-geel-groen zit je altijd goed net als met mooie pastelkleuren.
2 Mix en match je basisservies met een paar kleurrijke items. Zo creëer je een nieuw geheel zonder veel geld uit te geven. Gebruik verschillende schalen en houten plankjes om het lekkers op te serveren.
3. Maak gebruik van het thema. Eieren en haasjes mogen natuurlijk niet ontbreken op je vrolijke paastafel. Dat kan zowel met paaseitjes van chocolade als met echte eieren. Leg ze op tafel, of ‘verstop’ ze tussen de bloemen.
4. Style je tafel met leuke zelfmaak items. Pak hyacinten bijvoorbeeld in met krantenpapier of maak een stijlvol paasnestje. Onze collega’s van Seasons leggen hier uit je hoe dit maakt.
5. Kaarsen zijn ultieme sfeermakers. Pak je kandelaar voor een chique look of verzamel wat lege eierdopjes. Plaats hier een waxinelichtje in en je hebt een echt paaskaarsje.
6. Geen Pasen zonder paastakken Op naar de bloemist voor kronkelhazelaar of haal donzige wilgenkatjes in huis. De paastakken versier je natuurlijk met eitjes of andere figuurtjes. Het eindresultaat is wellicht te groot voor de eettafel maar ook op een andere plek in huis komt het goed tot zijn recht.