Doe maar gewoon, is vaak het devies voor de Hollandse eettafel. Daar is niks mis mee. Maar in deze coronatijd vinden we gewoon doen eigenlijk geen optie. Dat wat we nog kunnen, moeten we juist een beetje bijzonder maken. Zet vanavond deze kikkererwten-shakshuka met harissayoghurt op tafel
Ingrediënten
Hoofdgerecht (4 personen), bereiden ± 30 min
1 gele paprika, in reepjes
2 blikken pomodorini* à 400 g
250 g kikkererwten uit blik**
4 eieren
2 el harissa
150 ml Turkse yoghurt
½ bosje koriander
voorraad: 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie
Bereiding
Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui
en knoflook 2 min. zachtjes. Bak de paprika 2 min. mee. Schenk de pomodorini erbij. Druk de tomaatjes met een spatel stuk. Schep de kikkererwten erdoor en stoof 5 min.
Maak in de tomatenstoof 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Gaar de eieren
6-8 min. afgedekt, tot het eiwit gaar is en de dooier zacht tot halfzacht. Roer de harissa door de yoghurt. Snijd de koriander grof.
Schep een paar dotten harissayoghurt op de shakshuka en bestrooi met de koriander en zout en peper naar smaak. Serveer de rest van de harissayoghurt apart erbij.
Zin in meer?
In de nieuwe Zin staan nog meer lekkere recepten plus bijpassende wijntips van Nicolaas Klei. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online.
Recepten, styling & bereiding: Janneke Philippi, fotografie: Serge Philippi