Dit jaar snakken we naar een mooi Pasen waarbij we met vrienden en familie gezellig samen kunnen komen. Samen paaseitjes zoeken en gezellig brunchen zorgt voor veel plezier en gezelligheid. Wil jij naast alle chocolade-eitjes, paashazen en andere lekkernijen een gezondere brunch op tafel zetten? Wij geven alvast een smakelijke tip voor een gezond gerecht voor jouw paasbrunch, namelijk ciabattina’s met kruidige zalm. Hoe je dit maakt, lees je hieronder:
Lunchgerecht | 4 personen | 250 kcal p.p. | 20 min. bereidingstijd
Ingrediënten
– Ciabattina’s (4 stuks)
– Zuivelspread naturel light (4 el)
– Jongsbladsla melange (100 gram)
– Houtgerookte Schotse Zalm (4 plakjes)
– Salade dressing mosterd-dille (4 el)
– Tuinkers (4 el)
– Peper (snufje)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabattina’s af in de oven voor 6 à 8 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze buiten de oven afkoelen en halveer ze. Smeer de zuivelspread over beide helften. Pak de onderste, platte, helft van het broodje en beleg deze met de jongsbladmedesla en de zalm. Voeg wat peper toe voor de smaak. De saladedressing en tuinkers kan als laatste toegevoegd worden. Plaats de bovenste helft van de ciabattina’s op de onderste helft of serveer los erbij.
Met deze rijk belegde Italiaanse broodjes zet je in een zeer korte tijd toch en gezond gerecht op tafel. Zo hoef je met Pasen niet lang in de keuken te staan en heb je voldoende tijd om samen te genieten van de paasbrunch. Meer inspiratie voor gezonde en snelle paasbrunch recepten vind je op Jumbo.