Deze eenhappertjes zijn om van te watertanden…
Een perfect borrelhapje.
Eenhappertjes. Maar niemand houd je tegen ze wat groter te maken en ze als voor- of lunchgerechtje te serveren. Dit zijn de recepten van de taartjes met pomodorini, zalm of spinazie.
hapjes (steeds 8-10 stuks). Bereiden ± 15-40 min
Pomodorini-ricottagalettes
Meng 200 g ricotta met 2 fijngesneden tenen knoflook en 75 g Parmezaan. Verdeel de ricotta met 16 gehalveerde pomodorini over 4 gehalveerde bladerdeegplakjes. Bak de taartjes in de oven (200°C) in 15-20 min. goudbruin. Top met basilicum- of tuinkers en peterselieblaadjes en een straaltje olijfolie.
Variatie: Vervang de pomodorini door plakjes gegrilde courgette of geblancheerde wortelrepen. Top met parmaham en basilicum.
Zalmfrittata
Klop 3 eieren met 100 ml slagroom, 1 fijngesneden teen knoflook en 50 g geraspte kaas. Meng met ½ courgette in blokjes, 50 g zalmsnippers,1 el munt, zout en peper. Schenk in een met bakpapier bekleedde ovenvorm (14×9 cm). Bak in de oven (200°C) in 40 min. gaar. Laat goed afkoelen. Snijd in vierkantjes. Bestrooi met muntblaadjes.
Variaties: Vervang de zalm door feta en garneer met rucola-kers of tuinkers. • Vervang de zalm door beetgare doperwten en garneer met rucola en pesto. • Vervang de zalm door reepjes ham en de courgette door beetgare broccoliroosjes.
Turkse spinazietaartjes
Steek 8-10 rondjes (5 cm Ø) uit pizzadeeg (uit pizzakit, 600 g). Bekleed er ingevette mini-muffinvormpjes mee. Besmeer met tomatensaus (uit pizzakit). Roerbak 125 g spinazie met ½ teen geperste knoflook en ½ rode peper. Vul en bak ze in de oven (220°C) in 12-15 min. gaar. Top met fijngesneden korianderblaadjes, wat Turkse yoghurt en komijnpoeder.
Variaties: Vul de taartjes met gebakken rode ui, roquefort en tijm. • Vul de taartjes met tomaat, geraspte oude kaas en rucola.

Recepten Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. fotografie: Eri van Lokven. styling: Cyn Ferdinandus. bereiding: Eke Mariën, Goran Todorovic, Samantha Kooyman. productie: Dosia Brewer