Radijsjes eten we vooral zo van het bosje maar ermee koken is lekkerder dan je verwacht. Deze soep is lekker fris en íets pittig.
Radijssoep met dille-bieslookhangop
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 30 min
Ingrediënten
2 bosjes radijs
400 g kruimige aardappels
2 groentebouillontabletten
2 el fijngesneden dille
2 el fijngesneden bieslook
100 g hangop
½ wit casinobrood, ongesneden
2 tl roze peperbessen
25 g boter
1 ui
1 teen knoflook
Bereiding
Snijd de ui fijn. Smelt in een soeppan de boter. Pluk de radijsjes van de bosjes en snijd ze in stukjes. Bewaar er een paar voor de garnering. Houd het mooie blad apart. Bak de radijs 2-3 min. met de ui mee zonder te kleuren. Schil intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Schep de aardappels door de radijs. Voeg de bouillontabletten met 1¼ l water toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes.
Rasp de knoflook. Meng de knoflook met de kruiden door de hangop. Snijd de bewaarde radijs in dunne plakjes. Snijd van het brood dikke sneden.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Roer het radijsblad door de soep en breng op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom een flinke lepel kruidenhangop en de plakjes radijs. Kneus de peperbessen boven de hangop fijn. Rooster evt. de sneetjes brood. Serveer de soep met het brood.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
In Zin 4 staan nog meer lekkere recepten. Dit nummer ligt nu in de winkel!