Het geheim van goed oud worden is vooral steeds nieuwe dingen blijven proberen. En waar kan dat nou beter dan in de comfortzone van je eigen keuken? De wereld van food is er een die flink onderhevig is aan hypes en trends. Dus wie een beetje bij de tijd wil blijven, stapt ook in de keuken af en toe uit zijn comfortzone. Dit menu is trendy, gezond en – bijkomend voordeel voor als de kinderen komen eten – 100% millennialproof! Beginnen bij het voorgerecht? Dat kan! Kijk snel hier.
Maureen (Mo) Belderink is hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland. Ze stelt elke Zin met liefde en smaak een driegangenmenu samen. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.
Soul bowl
met pittige kip
Spannende smaken en kleur in een kommetje. Zo’n pokebowl is gewoon fun!
hoofdgerecht (4 personen)
bereiden ± 30 min
Ingrediënten
■ 500 g zwarte rijst
■ 8 kipdijfilets
■ 90 g gochujang*
■ 3 el olijfolie
■ 1 tl sesamolie
■ 2 tl sojasaus
■ ½ teen knoflook, geperst
■ 2 nashiperen, in reepjes
■ 3 radijsjes, in heel dunne plakjes
■ 130 g kimchi
■ 40 g spinazieblaadjes
■ ± 10 g grote shisoblaadjes of Thaise basilicumblaadjes
■ 4 gebakken eieren voor erbij
■ geroosterd zwart en wit sesamzaad om te strooien
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf intussen de stukken kip in met gochujang en olijfolie. Verhit een geribbelde grillpan op hoog vuur. Gril de stukken kip 3 min., keer ze
en gril ze in ± 4 min. gaar. Houd ze afgedekt warm.
Schep de rijst in een kom om met de sesamolie, sojasaus en knoflook. Snijd de kip in dikke repen. Schep
de rijst in kommen. Verdeel er de kipreepjes, nashiperen, radijsjes, kimchi, spinazie, shiso en eieren over. Bestrooi met sesamzaad en serveer.
* Gochujang is gefermenteerde Koreaanse chilipasta. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en de Oosterse supermarkt.
Nicolaas tipt
Corbières
We logeerden bij vrienden met kippen. Nog nooit zulke heerlijke eitjes gehad bij het ontbijt. Noch zo’n fijn haantje bij het diner. Nee – niet hun eigen. Een dier dat je kent eet je niet op. Maar met andermans gevogelte hadden ze geen probleem. Mits die net zo ruimhartig verzorgd was. En in het glas deze ferme edoch lichtvoetige Zuid-Franse rode. Château Coulon, corbières 2017, € 5,99 (Albert Heijn)
Recept: Charlotte Binns-McDonald. beeld: Mark Roper. styling: Kirsten Jenkins. bewerking: Dosia Brewer