Razendsnel gaat het nieuws de wereld rond. Hoe moet je dat in hemelsnaam bijhouden? Negen slimme kanalen waarmee je elke dag zó weer bij bent.
1 Twitter
Verreweg het snelste nieuwsmedium. Kort (max. 280 tekens) maar krachtig. Veel media, organisaties en (bekende) personen maken er gebruik van. En je kunt ze allemaal volgen. Alles en iedereen graag overzichtelijk paraat? Abonneer je op lijsten in TweetDeck, een soort dashboardsite voor Twitter (én Facebook, LinkedIn, Google+, Foursquare en MySpace).
2 NU.nl
Dé nieuwssite van Nederland. Actueel, overzichtelijk en met nieuws in veel categorieën. De berichten komen meestal van het ANP. Met één klik beland je op andere online kanalen om verder te lezen. Ook kun je je op nieuwsbrieven en nieuwsalerts abonneren.
3 De krant.nl
Naast hun papieren versie zijn kranten allang en breed op het web te vinden. Alwaar ze de hele dag door nieuws en actualiteiten lanceren. Je kunt elk dagblad volgen op Twitter, Facebook en via de eigen app. Daarnaast kun je je vaak inschrijven voor dagelijkse online nieuwsbrieven.
4 Nieuwsapps
Voor het laatste nieuws zijn talloze nieuwsapps voorhanden (van NU.nl of de NOS). Check voor internationaal nieuws de apps van CNN of de BBC. Geef je bij het instellen van zo’n app toestemming voor pushberichten, dan krijg je een melding als er iets belangrijks in de wereld gebeurt.
5 Google
Via Google kun je ook zoeken in de categorie Nieuws. Die vind je in de zoekbalk onder het tabje Meer. Vul je zoekterm(en) in en Google zoekt er de meest recente online nieuwsartikelen voor je bij.
6 Webfeeds
Snel en makkelijk op de hoogte blijven? Abonneer je op de RSS-feed van je favoriete (nieuws)sites en blogs. Met een feedreader zie je meteen welke berichten zojuist zijn geplaatst. Ook houdt-ie bij welke artikelen je al gelezen hebt. Een bekende gratis feedreader (via web en app) is Feedly.
7 Flipboard
Handige overzichtsapp voor je mobiel. Integreert verhalen, foto’ en video’s van (nieuws)sites en sociale media zoals Facebook en Twitter. Door de magazine-achtige vormgeving ‘blader’ je door alle online content. Voor Apple én Android.
8 Blendle
Behoefte aan meer info dan de vluchtige online berichtgeving? Via Blendle koop je voor weinig losse artikelen uit dagbladen en tijdschriften. Je kunt dagelijks een artikelselectie in je mailbox krijgen of even door de digitale kiosk bladeren. Stel nieuwsalerts in voor onderwerpen die je interesseren.
9 De radio
Liever lekker luisteren? De oude vertrouwde radio is er nog steeds! En is nog altijd een prima nieuwsverspreider. Luister naar Radio 1, de bekende sport- en nieuwszender van de publieke omroep, of naar BNR Nieuwsradio. Beiden zijn behalve via de radio ook online te beluisteren. Check Radio1.nl, Bnr.nl en Nederland.fm.