Het TV-programma De Reünie brengt de oude klas van de vermoorde politicus Pim Fortuyn bij elkaar. Ze halen herinneringen op aan de jonge Pim Fortuyn, hoe zijn politieke invloed nog steeds voelbaar is en over hun eigen leven sinds 1967.
Alleen
Volgens klasgenoten discussieerde Pim al fel met zijn klasgenoten en docenten. Een tegenargument wist hij zonder moeite te omzeilen en voor een mening over het katholieke geloof, de politiek of de maatschappij had hij alles over. Op school was Fortuyn niet geliefd, hij werd door sommigen omschreven als een einzelgänger. Hij zonderde zich graag af en ging, wanneer school afgelopen was, snel naar huis om verder te studeren. De buitenlandse politiek was een van zijn grootste liefdes. John F. Kennedy was dan ook zijn grootste voorbeeld.
Carrières
De klasgenoten van Pim hebben ook niet stilgezeten, Hans heeft bijvoorbeeld een Oscar gewonnen als producent voor de film Antonia. En dit terwijl hij is afgewezen voor de filmacademie. Die carrière van Ad verliep wat minder positief. Hij werd in Nederland bekend als de klokkenluider van de bouwfraude, en dit heeft hem weinig goeds gebracht. Op dit moment probeert hij met een bouwproject op Sint Maarten toch nog iets op te bouwen voor zijn pensioen.
Vanavond om 21.05 op NPO 1: De Reünie.