Dat je aan goede wijn kan proeven waar hij vandaan komt, wisten we al. Maar ook bij chocolade is de streek waar de cacao vandaan komt bepalend voor de smaak. Op het Chocoa Festival wordt je meegenomen in de lekkere wereld van de cacaoboon.
Proeven
Dit weekend staat de Beurs van Berlage helemaal in het teken van chocolade. Natuurlijk kan er dit weekend heel veel geproefd worden. Er staan torens met bonbons, je hoort de nieuwste ‘chocoladetrends’ en wat dacht je van een cursus wijn en chocola? Ondertussen valt er ook genoeg te leren. Cacaoboeren, handelaren en chocolademakers vanuit de hele wereld komen hier samen om hun kennis te delen.
Chocoa Festival op 25 en 26 februari in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Kaartverkoop en meer informatie: chocoa.nl
Dit weekend geen tijd? Alvast drie weetjes die op het festival langskomen:
Chocolade is goed om af te vallen
Het eten van pure chocolade (min 70%) activeert je metabolisme en is daarmee goed voor afvallen.
Bean-to bar chocolade
Chocolade maken in kleine hoeveelheden is een nieuwe trend, er komen steeds meer kleinschalige chocolademakers die de beste kwaliteit bonen kopen direct van de cacao boeren en daarmee zelf chocolade maken.
Chocolade wordt gemaakt van een vrucht
De vrucht van de cacao boom, waar gemiddeld 40 pitten in zitten (cacao bonen genaamd). Van deze pitten wordt chocolade gemaakt, waar suiker, extra cacao boter en eventueel andere ingredienten aan toegevoegd worden. De cacaovrucht is een van de meest rijke vruchten ter wereld .