Je leest het goed, het is vandaag Nationale homemade soepdag! Hiervoor hebben wij een lekker recept voor je uitgekozen, namelijk een gevulde misosoep met spinazie, noedels, shiitakes en ei.
Wat heb je nodig?
100 g Japanse ramen (of andere noedels) ■ 1 ei ■ 300 ml groentebouillon (blokje) ■ 100 g shiitakes, in plakjes ■ 1 krappe el rode miso ■ Japanse sojasaus naar smaak ■ een handje verse spinazie ■ ½ norivel, in sliertjes geknipt of gesneden.
Bereiding
Maak de ramen klaar volgens aanwijzing op de verpakking. Kook het ei in 4-5 minuten halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer het. Breng intussen de bouillon aan de kook in een kleine pan, voeg de shiitakes toe en laat 1 minuut koken. Doe de miso in een kommetje, schenk er een scheutje bouillon bij en roer los. Roer daarna de aangelengde miso door de rest van de bouillon. Zet het vuur uit en breng de misobouillon op smaak met sojasaus. Doe de noedels, spinazie en het gehalveerde ei in een kom en schenk de bouillon erop. Garneer met sliertjes nori.