Een mooi pakketje vol smaken en aroma’s die tevoorschijn komen als het geopend wordt. Zo maak je ze (voor 8 personen).
Ingrediënten
■ 25 g boter
■ bospeentjes, in schuine plakjes
■ 1 kleine jonge prei, in ringen
■ 1 el venkelzaad (toko of natuurwinkel)
■ 1 dl witte vermout
■ 8 stukjes kabeljauwfilet van elk 100 g
■ 4 lente-uitjes, in ringetjes
■ 2 el platte peterselie, gehakt
■ 4 el dragonblaadjes, grof gehakt
■ 200 ml visfond
■ plus: wit bakpapier, paperclips
Bereiding
Verhit de boter in een pan en fruit bospeen, prei en venkelzaad 3-4 min. Blus af met vermout. Doe de groenten over in een kom en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 150°C. Knip 8 stukken bakpapier af van 30 cm. Verdeel het
groentemengsel over het midden van de stukken bakpapier. Leg de stukken kabeljauw erbovenop en bestrooi met peper, zout, ringetjes lente-ui, peterselie en dragon.
Vouw de zijkanten van het bakpapier eerst iets over de vis heen, zodat een open bakje ontstaat. Giet dan een klein beetje visfond over de vis en groenten. Rol de uiteinden van het bakpapier in elkaar op. Zo krijg je een opstaand pakketje waarin het papier boven de vis in elkaar zit gerold. Zet de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in 13-15 min. gaar in het midden van de oven. Serveer met de zomergroenten en gebakken aardappels.
Welke wijn drinken we hierbij?
Nicolaas Klei, Nederlands meest geliefde wijnschrijver, verzorgt iedere Zin de bijpassende wijnen.
“Probeer deze vederlichte blozendrode wijn van de Zuid-Franse arbeidersdruif Aramon bij de papillottes van kabeljauw. Zomerfruit met Pippi Langkouskarakter.
Domaine de la Banjoulière, cuvée la prairie, aramon, € 9,50 (Wildewijnen.nl)