Deze zomer brengt ons helaas veel regenachtige dagen. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: het zijn de perfecte dagen voor het bezoeken van een mooie museumexpositie. Zoals deze vier die nog slechts een maand te zien zijn:
Rond de wereld in foto’s
In Huis Marseille (Amsterdam) zijn maar liefst drie fototentoonstellingen te zien. De Braziliaanse fotograaf Caio Reisewitz portretteert de sociaal-economische en ecologische dilemma’s van zijn land op avant-gardistische wijze.
Florestas, Favelas & Falcatruas, t/m 3 september.
Oekraïne is deze dagen voornamelijk in het nieuws in de context van de betrekkingen met Rusland. De foto’s die Otto Snoek maakte van het land tijdens zes lange reizen tussen 1989 en 1992 bieden ‘vensters naar een verdwenen wereld’.
Nostalgia / Oekraïne 1989-1992, t/m 6 september.
Ritmische gymnastiek in Duitsland (1931). Nationaal Archief/Collectie Spaarnsetad/Het Leven/Fotograaf onbekend.
Life is Strange brengt onbekende geschiedenissen tot leven met 235 foto’s van de meest uiteenlopende taferelen. De meeste beelden zijn afkomstig uit het populaire tijdschrift Het Leven, uitgegeven tussen 1906 en 1941.
Life is Strange / Fotografische ontdekkingen uit het tijdschrift Het Leven , t/m 6 september.
Beeldige kunst
Kasteel het Nijenhuis (te Heino/Wijhe) en het Stedelijk Museum Kampen vormen het decor van de dubbeltentoonstelling Tegenvoeters. Bewonder de grillige ongrijpbare beelden van beeldhouwer, tekenaar en installatiekunstenaar Cornelius Rogge naast de ogenschijnlijk heldere en meetbare constructies van Pjotr Müller, ontwerper van architectonische sculpturen van hout en kunststof (met 3D-printer).
Tegenvoeters, t/m 6 september.
Bovenstaand beeld v.l.n.r.:
Porangaba (2012) – Caio Reisewitz
Nostalgia/Oekraïne 1989-1992 – Otto Snoeks