Staan het schaaltje paaseitjes, een smakelijke stol en chocoladepaashaas weer op tafel? Leeuwarden staat Tweede Paasdag in ieder geval in het teken van lekker eten tijdens het Fries Foodfestival. Dat wordt smullen!
Op het festival is uiteraard een markt aanwezig waar de lekkerste regionale producten worden verkocht. Daarnaast is het mogelijk aan workshops deel te nemen over vis fileren, thuiskweek van paddenstoelen en het maken van gezonde traktaties.
Verder wordt het nieuwe streekmerk De Marren gepresenteerd, waarbij de lekkerste kazen, vleesproducten, groenten, gebak en vis van Fryslân geproefd kunnen worden. Ook geeft Gerard Walters een kookdemo namens Euro-Toques Nederland, een vereniging van koks die geloven in ambachtelijk koken zonder kunstmatige toevoegingen.
Het houdt niet op bij de markt, workshops en proeverijen. Voor de kleintjes is er ook nog de vrolijke ‘voorstelling met smaak’ Los Patatos Banditos vol Mexicaanse verhalen, gerechten en muziek. Daarnaast wordt met de fototentoonstelling Komkommertijd van Martin Leus op speelse wijze aandacht gevraagd voor voedselverspilling, gezondheid en duurzaamheid.
Fries Foodfestival, maandag 6 april in Leeuwarden. Klik hier voor meer informatie.