Op een prachtige buitenlocatie de meest uiteenlopende kunstvormen zien (en zelf meewerken aan een kunstwerk), luisteren naar Blaudzun, lachen om Harteveld en Fretz en alternatieve popart bekijken: 4 redenen om zin in het weekend te hebben.
Festival Kunst in Duin
Het tweejaarlijkse festival Kunst in Duin gaat dit weekend van start. Alleen de locatie is al een bezoekje waard: schilderijen, beeldhouwwerken, houtbewerking, ‘land art’, glaskunst en nog veel meer bijzondere kunstvormen zijn te vinden op landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse. Kennismaken met de kunstenaars kan ook, want ze werken op het hele terrein aan nieuw werk en vertellen daar graag over. Of help ze een handje: kunstenaar Ine van Son vraagt bezoekers mee te werken aan een ‘Bloemenoffer’ en kunstenaar Jurriaan van Hall laat zijn kunstwerken elke avond zijn beelden ontbranden (‘torchen’).
Za 23 t/m zo 31 augustus
Blaudzun
In natuurtheater De Kersouwe (Heeswijk-Dinther) speelt zaterdagavond een muzikant die onlangs de tent makkelijk wist te vullen op Lowlands en ook al op De Wereld Draait Buiten speelde: Blaudzun. De Nederlandse singer-songwriter won vorig jaar een Edison in de categorie ‘beste zanger’ naar aanleiding van zijn derde album ‘Heavy Flowers’. Zaterdag hoort u waarom dat terecht is.
Za 23 augustus
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Harteveld & Fretz
De voorstelling ‘Kleur bekennen’ van cabaretier en zanger Marcel Harteveld (bekend van ‘De beste singer-songwriter’) en schrijver, Parool-columnist en cabaretier Johan Fretz gaat over een sprong in het diepe en durven staan achter zaken waar je in gelooft. In hilarische scènes en scherpe en gevoelige tweestemmige liedjes vertellen en zingen de heren over leven, liefde, vriendschappen, dromen en idealen. Gratis te bezoeken (dus wees op tijd) in het Vondelpark Openluchttheater.
Zo 24 augustus
Boijmans Van Beuningen
Nu in het Prentenkabinet van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen te zien: ‘One Big Collage’ van de Schotse kunstenaar Eduardo Paolozzi (1921-2005). Zijn werken doen aan popart denken en vallen ook in die traditie: hij maakte sculpturen, films, zeefdrukken en textielontwerpen waarin de collagetechniek een belangrijke rol speelt en gebruikte daarbij vaak afbeeldingen uit de populaire cultuur, waaronder Amerikaanse stripboeken.
Tot en met 26 oktober