Je bent nooit te oud om te leren internetten!

FacebooktwitterFacebooktwitter

Als u dit leest, bent u op internet.

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Online bankieren, shoppen, vakanties uitzoeken, iets interessants opzoeken voor uw hobby, en natuurlijk contact met vrienden en familie via e-mail en andere toepassingen. Ook zaken met gemeente of de Belastingdienst handelen we steeds vaker af achter de computer.

Maar u kent ook vast wel iemand die niet of nauwelijks online is. Om die mensen betere kansen te geven in de maatschappij, is toegang tot internet van belang…Vaak hebben mensen die niet internetten moeite met het gebruik van computers, of soms zijn ze nog niet bekend met de voordelen die internet kan bieden.

Als partner van het initiatief ‘Je bent nooit te oud om te leren’ willen wij deze mensen het plezier en gemak van internet helpen ontdekken. Zodat ook zij aansluiting vinden bij het groeiende deel van het maatschappelijke verkeer dat via internet loopt. Van het onderhouden van sociale contacten tot aan het vinden van vacatures, online bankieren of het doen van aankopen.

Hulp om de hoek
Het goede nieuws is dat vrijwel iedereen met een beetje hulp prima met computers en internet kan leren werken. Die hulp is bijna altijd in de buurt beschikbaar, bijvoorbeeld in de vorm van een korte computercursus. Kent u iemand in uw omgeving die wel wat computerhulp kan gebruiken? Laat hem of haar dan gratis bellen naar
De Internet Helpdesk via 0800-0234444.

Waarom online?
Digitale vaardigheden zijn tegenwoordig bijna even belangrijk als kunnen lezen en schrijven. Een steeds groter deel van het maatschappelijk verkeer verloopt online. Daarbij profiteren jongeren en hoogopgeleiden in de praktijk beduidend meer van de mogelijkheden die internet biedt, dan ouderen en laagopgeleiden*. Dit verschil wordt bovendien groter, waardoor binnen onze maatschappij een digitale kloof dreigt te ontstaan.

De campagne ‘Je bent nooit te oud om te leren’ is gericht op de ruim één miljoen Nederlanders die niet of nauwelijks online zijn, evenals op de 20% tot 25% van de bevolking die internet slechts sporadisch gebruikt. Het maatschappelijk belang om deze groep Nederlanders te helpen toegang te krijgen tot de digitale wereld, is groot. De computer biedt niet alleen voordelen in de privésfeer, zoals e-mailen en het doen van onlineaankopen; een werkzoekende die niet met internet overweg kan, heeft een veel kleinere kans om snel een nieuwe baan te vinden. En voor circa 90% van de banen zullen binnen enkele jaren digitale vaardigheden zelfs een vereiste zijn.

bericht geplaatst door Joep

Dit artikel is geplaatst in: Van de redactie